Fatih Bey Merhaba.
Söylediğiniz gibi erken yaşta, belki de beklentilerinizi ve karşınızdakinin bu beklentilerinizi karşılayıp karşılayamayacağınızı çok derin analiz etmeden bir evlilik yapmışsınız. Özellikle evlilik tam oturmadan çocuk sahibi olmak çok isabetli bir karar olmayabiliyor. Çünkü çocuk demek, (bakım, eğitim vs. gibi konularda) bir çok ortak karar almak demektir ve muhtemel çatışmalar, bu yeni sorumluluğun yükünü taşımak, evliliği daha da zorlayabilir.
Ruh ikizi değiliz diyorsunuz, çoğu evli çift de ruh ikizi değildir, asgari müştereklerde anlaşabilmek bile bazen evliliğin devamı için yeterlidir.
Karşılıklı estetik, temizlik, bakım alışkanlıklarınız ve beklentileriniz farklı, bunlar bir evlilikte son derece önemlidir. Bu konularda eşinizi mutlaka uyarmışsınızdır, tepkisi nasıl oldu?
Yani güzellikle ona " bak hayatım, şu yönlerinden çok memnunum ama şu noktalarda biraz daha dikkat edersen çok mutlu olurum, bunlar benim için çok önemli, en azından ..noktalara dikkat et" gibi yumuşak ve sevecen yaklaşımınız yapıcı sonuç verebilir.
Bu olmuyorsa ya da anlamak istemiyorsa aileden güvendiğiniz bir kadın da bu uyarıyı yapabilir. Onunla konuşup yardım isterseniz, eşinizi usulünce uyarabilir, belki bazı
noktalarda nasıl değişebileceği ile ilgili tavsiye ve yardımları olur.
Tabii sorunları tek taraflı ele almamak lazım. Onun değişmeye motive olması için belki sizden de bazı hareketler gelmesi gerekir. Ona "ben de senin için bir şeyler yapmaya hazırım" mesajını verebilirseniz o da motive olabilir.
Belki eşiniz gayret etmek ister ama yol gösterici birine ihtiyaç duyabilir. O zaman da güvenilir bir tanıdık hanım devreye girebilir, alıp kuaföre götürür, giyinmekle, hijyen ve bakımla ilgili temel bazı şeyleri öğretir. Ama bunun için de önce eşinizin buna "niyetli" olması lazım. Kimseyi zorla değiştirmek mümkün değildir.
Siz sıcak ve yumuşak davranırsanız ve taleplerinizi dile getirirseniz belki olumlu karşılık verebilir. Sizi reddetmesi de mümkün. O zaman da siz kararınızı vereceksiniz.
Kimse size "ayrıl" ya da "evliliğini sürdür" diye yönlendirme yapamaz, bir uzman da dahil.
Ayrılarak da devam ederek de bir karar vermiş olacaksınız. Artılarını, eksilerini iyi tartarak aldığınız kararın sonuçlarına razı olmanız lazım.
Ömür boyu bu hanımla yaşamayı göze alabiliyorsanız devam etmeniz gerek ancak siz ikiniz mutlu olmadığınızda çocuklar da mutlu olmayacaktır, anne babaları hala birlikte yaşıyor olsa da Ama çocuklarınızın etkilenmesini de düşünüp ayrılıyorsanız, bu defa da bunun sonuçlarını göze almanız gerek. Her iki kararın da kazanç ve kayıpları var. Bu sizin hayatınız. Önceliklerinizi tartın, neleri göze alabiliyorsunuz? (her ki durumda da)
Buna göre davranın derim.
Hoşçakalın...
Rukiye KARAKÖSE
|