KATEGORİLER
BASINDA BİZ
TV Programları
Radyo Programları
Yazılı Basın
SİZDEN GELENLER
Konuk Defteri
Danışma Hattı
SİTEMİZE ÜYE OL
SİTEMİZİN İSTATİSTİKLERİ
Üye Sayısı : 2396
Ziyaretçi Sayısı : 35566
Online Ziyaretçi : 15
Anasayfa | Özgeçmişim | Eğitimlerim | Danışmanlık Seanslarım | Foto Galeri | İletişim

Mutsuzum, Çocuklara Dayanamıyorum

Fatih T./ESKİŞEHİR

Öncelikle selamlar. Hocam ben 33 yaşında evli bir erkeğim. Eşimle severek ve çok erken yaşlarda evlendik. Aslında yaşımız 21di ama ikimiz ve özellikle erkek olarak ben çok toymuşum o zamanlar. Daha nişanlılıktan başlayan sorunlarımız oldu. Annem çok titiz ve düzenli bir kadındır. Ben de öyle yetişmişim demek ki... Eşim böyle değildi. Eşimi tam tanıyamamışım.

Benim temel problemim eşimin iyi yetiştirilememiş olduğunu her gün görmem ve bunu içime atmam. Şu an iki çocuğumuz var ama ben hala eşimin eksikliklerini görmemek için çok gayret ediyor ama başaramıyorum. Eşim yıllardır hatta evliliğimizin ilk aylarından beri benim için bir hayal kırıklığı.

Ben affınıza sığınarak söylüyorum, çocuk yapma konusundaki tedbirsizliğimizin de kurbanı oldum sanki. Ailelerimizde boşanan ve çocukları bir şekilde sıkıntı çeken insanlar da var. Onları görüp bir türlü boşanmayı gündemime getiremedim. Çocuklarım için hep sabrettim ama eşimden memnuniyetsizliğim gün geçtikçe artarak devam ediyor.

Ne mi problemlerim? Bir kere kadın olarak kendine dikkat etmiyor. Kişisel temizliğinden giyimine, kocaya söylemesi ve davranması gerektiği gibi davranmamaktan tutun da çocuklarıma bakamamasına kadar. Bunda benim de mutlaka suçum vardır ama başka kadınlara bakıyorum çocuklarına çok temiz bakıyorlar. Eğitimleri ile yakından ilgililer. Kocalarını çekip çeviriyorlar. Ben daha size inanın yüzde sıfırına yakın bir kısmını anlatabiliyorum. Annesi gibi yaşlı bir giyim tarzı var.

Kısacası ruh ikizi değiliz ama bari kenarından geçseydik. Kafanızı çok ağrıttm. Bu tür mailleri size genelde kadınlar atar ama ben de sizi yakın buldum ve yazayım dedim. Evlilik terapistine neden hiç gitmedik bilmiyorum ama bundan sonra ne yapabilirim? Lütfeder de cevaplarsanız memnun olurum. Saygılarımla...

Fatih Bey Merhaba.

Söylediğiniz gibi erken yaşta, belki de beklentilerinizi ve karşınızdakinin bu beklentilerinizi karşılayıp karşılayamayacağınızı çok derin analiz etmeden bir evlilik yapmışsınız. Özellikle evlilik tam oturmadan çocuk sahibi olmak çok isabetli bir karar olmayabiliyor. Çünkü çocuk demek, (bakım, eğitim vs. gibi konularda) bir çok ortak karar almak demektir ve muhtemel çatışmalar, bu yeni sorumluluğun yükünü taşımak, evliliği daha da zorlayabilir.

Ruh ikizi değiliz diyorsunuz, çoğu evli çift de ruh ikizi değildir, asgari müştereklerde anlaşabilmek bile bazen evliliğin devamı için yeterlidir.

Karşılıklı estetik, temizlik, bakım alışkanlıklarınız ve beklentileriniz farklı, bunlar bir evlilikte son derece önemlidir. Bu konularda eşinizi mutlaka uyarmışsınızdır, tepkisi nasıl oldu?

Yani güzellikle ona " bak hayatım, şu yönlerinden çok memnunum ama şu noktalarda biraz daha dikkat edersen çok mutlu olurum, bunlar benim için çok önemli, en azından ..noktalara dikkat et" gibi yumuşak ve sevecen yaklaşımınız yapıcı sonuç verebilir.

Bu olmuyorsa ya da anlamak istemiyorsa aileden güvendiğiniz bir kadın da bu uyarıyı yapabilir. Onunla konuşup yardım isterseniz, eşinizi usulünce uyarabilir, belki bazı noktalarda nasıl değişebileceği ile ilgili tavsiye ve yardımları olur.

Tabii sorunları tek taraflı ele almamak lazım. Onun değişmeye motive olması için belki sizden de bazı hareketler gelmesi gerekir. Ona "ben de senin için bir şeyler yapmaya hazırım" mesajını verebilirseniz o da motive olabilir.

Belki eşiniz gayret etmek ister ama yol gösterici birine ihtiyaç duyabilir. O zaman da güvenilir bir tanıdık hanım devreye girebilir, alıp kuaföre götürür, giyinmekle, hijyen ve bakımla ilgili temel bazı şeyleri öğretir. Ama bunun için de önce eşinizin buna "niyetli" olması lazım. Kimseyi zorla değiştirmek mümkün değildir.

Siz sıcak ve yumuşak davranırsanız ve taleplerinizi dile getirirseniz belki olumlu karşılık verebilir. Sizi reddetmesi de mümkün. O zaman da siz kararınızı vereceksiniz.

Kimse size "ayrıl" ya da "evliliğini sürdür" diye yönlendirme yapamaz, bir uzman da dahil.

Ayrılarak da devam ederek de bir karar vermiş olacaksınız. Artılarını, eksilerini iyi tartarak aldığınız kararın sonuçlarına razı olmanız lazım.

Ömür boyu bu hanımla yaşamayı göze alabiliyorsanız devam etmeniz gerek ancak siz ikiniz mutlu olmadığınızda çocuklar da mutlu olmayacaktır, anne babaları hala birlikte yaşıyor olsa da Ama çocuklarınızın etkilenmesini de düşünüp ayrılıyorsanız, bu defa da bunun sonuçlarını göze almanız gerek. Her iki kararın da kazanç ve kayıpları var. Bu sizin hayatınız. Önceliklerinizi tartın, neleri göze alabiliyorsunuz? (her ki durumda da)

Buna göre davranın derim.

Hoşçakalın...

Rukiye KARAKÖSE

 Tüm hakları saklıdır.